Maak in de lamsbout inkepingen, met een scherp mesje, op gelijke afstand van elkaar.
Lamsbout met vruchtensaus
Lam uit de oven met een heerlijke saus? Ja, graag!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

7 ingrediënten
8 personen
- 2 kglamsbout (vet eraf snijden, pijpbeen eruit steken – 150 g per persoon)
- 2 eetlepelsgehakte verse kruiden zoals tijm, salie, rozemarijn
- 3 tenenknoflook, geperst
- 6 eetlepelsjam (sinaasappel, zwarte bessen, abrikozen)
- 6 eetlepelsroséwijn
- +versgemalen peper
- +olijfolie
Werkwijze
Roer de uitgeperste knoflook met peper en gehakte kruiden door elkaar.
Vul de inkepingen met het mengsel , wrijf het vlees in met olie.
Leg het vlees in een ingevette braadslee, dek het af met aluminiumfolie en laat het mengsel 1 uur intrekken.
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Braad het lamsvlees 15 minuten om en om dicht en verlaag daarna de ovenstand op 200 °C.
Laat het vlees ongeveer 50 minuten tot 1 uur in de oven zodat het vlees roze is van binnen.
Bedruip het vlees regelmatig met de braadjus.
Laat het vlees nog 10 minuten rusten voordat het wordt aangesneden.
Verwarm intussen de vruchtenjam tot een vruchtensaus.
Verdun de saus eventueel met roséwijn.
Is de saus te dun, bind hem dan door 1 eetlepel maïzena aan te maken met een beetje wijn en dit daarna door de warme saus te roeren.
Dien de lamsbout gesneden in plakken op.
Schenk de saus erover.
