Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kipstoofpot

Het water loopt ons in de mond van dit recept voor kipstoofpot, of beter gezegd guiso de pollo. Ontdek hoe je dit Puerto Ricaanse gerecht zoutarm bereidt.

Voedingswaarden (per portie)

28 g eiwit,0.32 g zout (128 mg natrium),41 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

1042 mg kalium,326 mg fosfaat
Kippendij voor zoutarme stoofpot
15 MIN

13 ingrediënten

4 personen

  • 250 gwitte rijst (of volkoren)
  • 150 gaardappelen
  • 1ui
  • 2teentje(s) knoflook
  • 3 takjeskoriander
  • 200 ggroene paprika
  • 3 elolijfolie
  • 400 gkippendijen of kipdrumsticks
  • 2 tlpaprikapoeder
  • 1 tlkurkuma
  • 70 gtomatenpuree (1 blikje)
  • 450 gdoperwten en worteltjes (diepvries)
  • +snufje nootmuskaat

Werkwijze

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Maak de groenten schoon en snijd de aardappelen in middelgrote stukjes. Snijd de ui, knoflook en koriander fijn en de paprika in repen.

3

Verhit in een braadpan de olijfolie en bak de fijngesneden knoflook samen met de ui in ongeveer 30 seconden. Bak hierin de kippendijen (of drumsticks) totdat ze een lichtbruine kleur krijgen. Voeg paprikapoeder, kurkuma, nootmuskaat, peper en een beker water toe en roer het geheel goed door.  Doe vervolgens de tomatenpuree samen met de wortels, aardappelen en doperwten in de pan. Roer het door totdat de tomatenpuree goed is opgelost.

4

Voeg als laatste de fijngesneden koriander toe. Laat dit 30 minuten koken met een deksel erop.

5

Indien er tijdens het koken veel water verdampt, voeg dan nog een halve beker water toe.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!