Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kapucijners van Bali

Voedingswaarden (per portie)

15 g eiwit,0.37 g zout (148 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

750 mg kalium
gedroogde rode peper
65 MIN

10 ingrediënten

4 personen

  • 100 gkapucijners (= 300 g gaar)
  • 4 elolie
  • 2 teentjesknoflook
  • 2uien
  • 100 gschoongemaakte witte kool
  • 1 tlsambal
  • 100 gtaugé
  • 2 bolletjesstemgember
  • +stukje prei
  • +selderij

Werkwijze

1

Zet de kapucijners de avond tevoren met ruim water in de week.

2

Giet het weekwater af.

3

Zet de kapucijners op met vers water en laat ze circa 1 uur zachtjes koken.

4

Fruit intussen de uitgeperste knoflook en de fijngesneden ui in de olie. Voeg na enige minuten de gesneden kool toe, evenals de gesneden prei en de sambal.

5

Laat dit geheel al roerend circa 10 minuten bakken. Voeg dan de taugé en de fijngesneden gember toe en laat ze even meewarmen.

6

Voeg de kapucijners toe en strooi er tot slot fijngesneden selderij over.

  • Bron: Nierpatiëntenvereniging 's-Hertogenbosch en omstreken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!