Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kalkoenrolletje met ricotta

Voedingswaarden (per portie)

33 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

123 mg kalium
kalkoenrolletje
45 MIN

14 ingrediënten

2 personen

  • 8 zongedroogde tomatens
  • 6 grote zwarte olijvens
  • 2 25 g verse basilicum
  • 2 100 g ricotta 
  • 2 versgemalen 4-seizoenen peper
  • 8 kalkoenschnitzels (à 75 g)
  • 2 huishoudfolie
  • 2 4 cocktailprikkers
  • 2 3 el olijfolie
  • 2 stevige courgette (à 150 g)
  • 2 200 g (volkoren) spaghetti of tagliatelle (niet vlugkokende)
  • 2 kruidenbuiltje voor kippenbouillon (Honig)
  • 2 400 g broccoliroosjes
  • 2 ½ citroen: sap en geraspte citroenschil.  

Werkwijze

1

Snijd de zongedroogde tomaten fijn, de olijven in dunne ringetjes, de basilicum in reepjes. Roer de fijngesneden tomaten, olijven en 1 eetlepel van de basilicum door de ricotta. Breng op smaak met versgemalen peper.

2

Leg huishoudfolie op een snijplank en leg de 4 kalkoenschnitzels daarop. Leg er een nieuwe laag huishoudfolie overheen en rol ze met een deegroller wat groter en dunner. Leg in het midden van elke schnitzel een ruime eetlepel ricottamengsel. Rol de schnitzels op en zet goed vast met een cocktailprikker (of keukengaren).

3

Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie en bak de schnitzels in ca. 15-20 minuten langzaam gaar. Keer de rolletjes regelmatig voorzichtig om, leg tussendoor het deksel half op de pan.

4

Was de courgette, halveer 2 keer in de lengte en schaaf in dunne linten. Breng in een grote  pan ruim water aan de kook. Voeg de spaghetti toe en voeg de courgettelinten toe als de spaghetti in het water is gezakt. Hang het kruidenbuiltje erbij. Kook ca. 7-8 minuten (test op gaarheid). Giet af, voeg een eetlepel olijfolie en het sap van de halve citroen toe. Bestrooi naar smaak met geraspte citroenschil en de rest van de basilicum.

5

Kook ondertussen de broccoliroosjes in een andere pan in ca 10 minuten gaar.

6

Serveer de rolletjes met de courgettepasta en broccoliroosjes.  

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!