Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kalkoenfilet op een bedje van groenten

Dit recept voor kalkoenfilet op een bedje van groenten is er eentje om altijd bij de hand te houden. Het is lekker, voedzaam én zoutarm. Handig!

Voedingswaarden (per portie)

26 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

700 mg kalium
Zout- en kaliumarme kalkoenfilet op een bedje van groenten
25 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 400 g kalkoenfilets
  • 2 tl kerrie
  • 4 el vloeibaar bak- en braadvets
  • 2 worteltjes, in reepjes
  • 2 kleine prei, in reepjes
  • 200 g witte kool, in reepjes
  • 200 ml witte wijns
  • 2 (vers)gemalen peper
  • 100 g MonChou  s

Werkwijze

1

Bestrooi de kalkoenfilet met de kerrie en bak de filet in het hete bak- en braadvet aan beide kanten bruin. Neem de kalkoenfilet uit de pan.

2

Bak de in reepjes gesneden groenten 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de wijn toe en breng het geheel aan de kook.

3

Leg de kalkoenfilet op de groenten en laat de filet in 10 minuten gaar worden met het deksel op de pan. Neem de kalkoenfilet uit de pan en roer wat (versgemalen) peper en MonChou door de groenten.

4

Schep de groenten op een bord en leg de kalkoenfilet erop.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!