Bestrooi de kalkoenfilet met de kerrie en bak de filet in het hete bak- en braadvet aan beide kanten bruin. Neem de kalkoenfilet uit de pan.
Kalkoenfilet op een bedje van groenten
Dit recept voor kalkoenfilet op een bedje van groenten is er eentje om altijd bij de hand te houden. Het is lekker, voedzaam én zoutarm. Handig!
Voedingswaarden (per portie)
26 g eiwit,0.38 g zout (152 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
700 mg kalium,300 mg fosfaat

25 MIN
9 ingrediënten
2 personen
- 200 gkalkoenfilet
- 1 tlkerrie
- 2 elvloeibaar bak- en braadvet
- 4worteltjes, in reepjes
- 1 kleineprei, in reepjes
- 100 gwitte kool, in reepjes
- 100 mlwitte wijn
- 50 gMonChou
- +(vers)gemalen peper
Werkwijze
1
2
Bak de in reepjes gesneden groenten 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de wijn toe en breng het geheel aan de kook.
3
Leg de kalkoenfilet op de groenten en laat de filet in 10 minuten gaar worden met het deksel op de pan. Neem de kalkoenfilet uit de pan en roer wat (versgemalen) peper en MonChou door de groenten.
4
Schep de groenten op een bord en leg de kalkoenfilet erop.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.



