Verhit in een koekenpan de boter met olijfolie en braad de koteletten om en om 10 minuten.
Kalfskoteletten met muntsaus
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

12 ingrediënten
4 personen
- 45 gramboter
- 1 a2 eetlepels olijfolie
- 4 dikkekalfskoteletten
- 1 geleui in parten
- 1¾ dl droge witte wijn
- 4 dunnewortels, geschrapt en in schijfjes
- 3 takjesmunt in een bosje
- 200 grampeultjes
- 1¼ dl slagroom
- 1 theelepelcitroensap
- 2 eetlepelsfijngesneden verse munt
- +vers gemalen peper naar smaak
Werkwijze
Leg ze op de schaal en bak in het vetmengsel de stukjes ui 2 minuten.
Schenk de wijn erbij, en maak het aanbaksel los.
Leg de koteletten weer in de pan, voeg wortels en het bosje munt toe.
Strooi er peper over.
Laat de koteletten afgedekt ongeveer 20 minuten sudderen totdat ze gaar zijn.
Voeg de peultjes toe.
Schep alles om, voeg een scheutje water toe en laat de peultjes kort garen zodat ze nog knapperig zijn.
Schep de koteletten en groenten op borden en houd ze warm.
Verwijder de munt.
Voeg de room toe en laat de vloeistof inkoken tot een saus.
Voeg citroensap, peper en fijngesneden verse munt toe.
Schep de saus over de koteletten.