Bekleed een springvorm (22-24 centimeter) glad met bakpapier of plasticfolie. Laat de perziken uitlekken in een vergiet. Snijd de cake in blokjes en knip de bitterkoekjes in stukjes. Verdeel de cake en bitterkoekjes over de bodem van de vorm en besprenkel ze met 50 ml sherry. Snijd de perziken in kleine stukjes en verdeel ze over de cakelaag. Druk het mengsel voorzichtig aan.
IJstrifle met perzik en amaretti
Als je weet dat deze zoutarme ijstrifle met perzik en amaretti in de vriezer staat, zou je het hoofdgerecht wel over willen slaan. Een lekker en feestelijk recept.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

11 ingrediënten
10 personen
- 4 halveperziken uit blik
- 200 ghotelcake
- 100 gbitterkoekjes
- 200 mlcream sherry (of zoete witte wijn)
- 4eidooiers
- 100 gwitte basterdsuiker
- 1 zakjevanillesuiker
- 1 tlkaneel
- 250 mlslagroom
- 10 amarettikoekjes(Italiaanse bitterkoekjes)
- 10frambozen
Werkwijze
Breng in een pan water aan de kook en zet een bak met koud water klaar. Klop de dooiers met basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en de rest van de sherry in een kom tot een schuimig mengsel. Zet de kom in de pan kokend water en blijf kloppen tot het mengsel bindt tot een schuimige vla. Laat de vla afkoelen in de bak met koud water.
Klop in een kom de slagroom half stijf en spatel deze luchtig door de vla. Schep dit mengsel over de cake met perzik en strijk de bovenkant glad.
Laat de ijstrifle in de vriezer in 6 uur bevriezen. Verwijder de vorm en zet de ijstrifle op een schaal. Garneer met de koekjes en frambozen en eventueel een toefje slagroom.