Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Honingvijg

Dit zout- en kaliumarme recept voor honingvijgen is niet alleen bijzonder lekker, maar ook nog eens zó klaar. Fijn als je met weinig tijd toch iets bijzonders wilt maken.

Voedingswaarden (per portie)

2 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

200 mg kalium,50 mg fosfaat
vijgen waarvan een opengesneden voor een zoutarm honingvijg dessert
10 MIN

6 ingrediënten

4 personen

  • 4 verserijpe vijgen
  • 20 gramongezouten roomboter
  • 2 eetlepelsvloeibare honing
  • 1 eetlepelblanke amandelen
  • 125 mlcrème fraiche
  • +½ theelepel gemalen kaneel

Werkwijze

1

Snijd elke vijg van bovenaf kruislings in, maar niet helemaal naar beneden toe.

2

Vet een ovenschaaltje in en verwarm de grill van de oven voor.

3

Zet de vijgen rechtop naast elkaar in de schaal.

4

Verdeel de roomboter in 4 stukken en stop in elke vijg een stukje boter.

5

Druppel de honing hierover.

6

Hak de amandelen grof en meng ze met de kaneel.

7

Strooi dit over de vijgen.

8

Schuif het geheel ongeveer 5 minuten onder de grill.

9

Serveren met de opgeklopte crème fraiche.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!