Snijd elke vijg van bovenaf kruislings in, maar niet helemaal naar beneden toe.
Honingvijg
Dit zout- en kaliumarme recept voor honingvijgen is niet alleen bijzonder lekker, maar ook nog eens zó klaar. Fijn als je met weinig tijd toch iets bijzonders wilt maken.
Voedingswaarden (per portie)
2 g eiwit
Nierinformatie (per portie)
200 mg kalium,50 mg fosfaat

10 MIN
6 ingrediënten
4 personen
- 4 verserijpe vijgen
- 20 gramongezouten roomboter
- 2 eetlepelsvloeibare honing
- 1 eetlepelblanke amandelen
- 125 mlcrème fraiche
- +½ theelepel gemalen kaneel
Werkwijze
1
2
Vet een ovenschaaltje in en verwarm de grill van de oven voor.
3
Zet de vijgen rechtop naast elkaar in de schaal.
4
Verdeel de roomboter in 4 stukken en stop in elke vijg een stukje boter.
5
Druppel de honing hierover.
6
Hak de amandelen grof en meng ze met de kaneel.
7
Strooi dit over de vijgen.
8
Schuif het geheel ongeveer 5 minuten onder de grill.
9
Serveren met de opgeklopte crème fraiche.