Wel de rozijnen in warm water.
Hongaarse biefreepjes
Met dit recept voor zoutarme Hongaarse biefreepjes heb je een lekkere en voedzame basis voor je maaltijd. Voeg rijst toe en klaar ben je.
Voedingswaarden (per portie)
24 g eiwitNierinformatie (per portie)
600 mg kalium
8 ingrediënten
2 personen
- 2 eetlepel rozijnen
- 400 g bieflapjes
- 2 kleine prei
- 2 rood Spaans pepertje (of 1 theelepel sambal oelek)
- 4 eetlepels (zonnebloem)olies
- 2 teentje knoflook
- 400 ml zoutarme bouillon s
- 2 peterselie
Werkwijze
Snij het vlees in reepjes van 1 cm breed.
Snij de schoongemaakte prei in ringen.
Snij het pepertje (zonder de zaadjes) in smalle ringetjes.
Verwarm de olie in de koekenpan of in een wok en roerbak de biefreepjes in een paar minuten rondom bruin.
Schep het vlees uit de pan en bak in de overgebleven olie het teentje knoflook (uit de knijper of fijngesneden) en het pepertje even aan.
Voeg de ringen prei toe en bak het enkele minuten mee.
Voeg het vlees, de rozijnen en de zoutarme bouillon toe en laat alles nog circa 2 minuten zachtjes pruttelen.
Bestrooi het gerecht tot slot met fijngehakte peterselie.