Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Hongaarse biefreepjes

Met dit recept voor zoutarme Hongaarse biefreepjes heb je een lekkere en voedzame basis voor je maaltijd. Voeg rijst toe en klaar ben je.

Voedingswaarden (per portie)

24 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

600 mg kalium,200 mg fosfaat
Bord met zoutarme Hongaarse biefreepjes en groenten
20 MIN

8 ingrediënten

2 personen

  • 1 eetlepelrozijnen
  • 200 gbieflapjes
  • 1 kleineprei
  • 1 roodSpaans pepertje (of 1 theelepel sambal oelek)
  • 2 eetlepels(zonnebloem)olie
  • 1 teentjeknoflook
  • 200 mlzoutarme bouillon
  • +peterselie

Werkwijze

1

Wel de rozijnen in warm water.

2

Snij het vlees in reepjes van 1 cm breed.

3

Snij de schoongemaakte prei in ringen.

4

Snij het pepertje (zonder de zaadjes) in smalle ringetjes.

5

Verwarm de olie in de koekenpan of in een wok en roerbak de biefreepjes in een paar minuten rondom bruin.

6

Schep het vlees uit de pan en bak in de overgebleven olie het teentje knoflook (uit de knijper of fijngesneden) en het pepertje even aan.

7

Voeg de ringen prei toe en bak het enkele minuten mee.

8

Voeg het vlees, de rozijnen en de zoutarme bouillon toe en laat alles nog circa 2 minuten zachtjes pruttelen.

9

Bestrooi het gerecht tot slot met fijngehakte peterselie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!