Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Guacamole met ceviche

Heerlijk, dit zout- en kaliumarme recept voor guacamole met ceviche. Het is de perfecte amuse om de eetlust mee op te wekken en combineert goed met vele hoofdgerechten.

Voedingswaarden (per portie)

12 g eiwit,0.12 g zout (48 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

350 mg kalium,110 mg fosfaat
bakje met zoutarme guacamole met ceviche
20 MIN

10 ingrediënten

6 personen

  • 2limoenen
  • 6 takjeskoriander, fijngesneden
  • 1 rodepeper, fijngesneden (zonder zaadlijsten)
  • 2 cmverse gember, geraspt
  • 1 dikstuk kabeljauwfilet van gram
  • 1 kleinerijpe avocado
  • 2 eetlepelsbieslook, fijngeknipt
  • 2 eetlepelsextra vierge olijfolie
  • +½ theelepel suiker
  • +Vers gemalen peper

Werkwijze

1

Pers de limoenen uit. Houd een beetje achter, doe de rest in een kom. Voeg de koriander, de helft van de rode peper en suiker toe.

2

Snijd de kabeljauwfilet in 6 plakjes.

3

Leg ze in een schaal, bestrooi ze met koriander en peper.

4

Sprenkel er de marinade over.

5

Dek de kom af en laat in de koelkast 3 uur marineren en gaar worden.

6

Schil de avocado en lepel het avocadovruchtvlees eruit en prak het fijn.

7

Meng 1½ eetlepel bieslook met de rest van de limoensap (1 eetlepel) door het avocadomengsel (guacamole).

8

Schep de guacamole in glaasjes, dep de vis droog en leg een plakje op de guacamole.

9

Sprenkel er wat marinade en olie over.

10

Strooi de overige bieslook erover.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!