Pers de limoenen uit. Houd een beetje achter, doe de rest in een kom. Voeg de koriander, de helft van de rode peper en suiker toe.
Guacamole met ceviche
Heerlijk, dit zout- en kaliumarme recept voor guacamole met ceviche. Het is de perfecte amuse om de eetlust mee op te wekken en combineert goed met vele hoofdgerechten.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

10 ingrediënten
6 personen
- 2limoenen
- 6 takjeskoriander, fijngesneden
- 1 rodepeper, fijngesneden (zonder zaadlijsten)
- 2 cmverse gember, geraspt
- 1 dikstuk kabeljauwfilet van gram
- 1 kleinerijpe avocado
- 2 eetlepelsbieslook, fijngeknipt
- 2 eetlepelsextra vierge olijfolie
- +½ theelepel suiker
- +Vers gemalen peper
Werkwijze
Snijd de kabeljauwfilet in 6 plakjes.
Leg ze in een schaal, bestrooi ze met koriander en peper.
Sprenkel er de marinade over.
Dek de kom af en laat in de koelkast 3 uur marineren en gaar worden.
Schil de avocado en lepel het avocadovruchtvlees eruit en prak het fijn.
Meng 1½ eetlepel bieslook met de rest van de limoensap (1 eetlepel) door het avocadomengsel (guacamole).
Schep de guacamole in glaasjes, dep de vis droog en leg een plakje op de guacamole.
Sprenkel er wat marinade en olie over.
Strooi de overige bieslook erover.