Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Groentecrumble

Gezond, lekker, kleurrijk en zoutarm: dit recept voor groentecrumble is er eentje om er vaker bij te pakken. Varieer met seizoensgroenten en je favoriete kaas.

Voedingswaarden (per portie)

9.5 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

880 mg kalium,235 mg fosfaat
Rode ui cherrytomaten
15 MIN

11 ingrediënten

4 personen

  • 2 rodeuien
  • 1 teenknoflook
  • 1 courgette(500 gram)
  • 1aubergine
  • 1 bakjecherry tomaten (250 gram)
  • 1 theelepelItaliaanse kruiden
  • 5 eetlepelsolijfolie
  • 1 bakjewalnoten
  • 5 eetlepelshavermout
  • +½ prei
  • +ovenschaal

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Vet de ovenschaal in met een eetlepel olijfolie.

3

Snijd de uien en de prei in halve ringen en snijd de aubergine en de courgettes in dunne schijfjes.

4

Leg de aubergine en de courgette in de ovenschaal en bedek hiermee de hele bodem.

5

Strooi de hele cherry tomaatjes, de ui en de prei over de groentebodem.

6

Maak de dressing door de kruiden en de olijfolie te mengen in een kommetje.

7

Voeg wat peper naar smaak toe.

8

Pers 1 teentje knoflook en voeg ook deze toe aan de dressing.

9

Schenk de dressing over de groente.

10

Hak de walnoten fijn en meng ze met de havermout.

11

Voeg ook hier peper toe naar smaak.

12

Strooi het notenmengsel over de groente.

13

Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!