Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Groentecrumble
Gezond, lekker, kleurrijk en zoutarm: dit recept voor groentecrumble is er eentje om er vaker bij te pakken. Varieer met seizoensgroenten en je favoriete kaas.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

11 ingrediënten
4 personen
- 2 rodeuien
- 1 teenknoflook
- 1 courgette(500 gram)
- 1aubergine
- 1 bakjecherry tomaten (250 gram)
- 1 theelepelItaliaanse kruiden
- 5 eetlepelsolijfolie
- 1 bakjewalnoten
- 5 eetlepelshavermout
- +½ prei
- +ovenschaal
Werkwijze
Vet de ovenschaal in met een eetlepel olijfolie.
Snijd de uien en de prei in halve ringen en snijd de aubergine en de courgettes in dunne schijfjes.
Leg de aubergine en de courgette in de ovenschaal en bedek hiermee de hele bodem.
Strooi de hele cherry tomaatjes, de ui en de prei over de groentebodem.
Maak de dressing door de kruiden en de olijfolie te mengen in een kommetje.
Voeg wat peper naar smaak toe.
Pers 1 teentje knoflook en voeg ook deze toe aan de dressing.
Schenk de dressing over de groente.
Hak de walnoten fijn en meng ze met de havermout.
Voeg ook hier peper toe naar smaak.
Strooi het notenmengsel over de groente.
Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven.