Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Goulash

Goulash is een Hongaarse stoofpot. Deze zoutarme variant is zeker het proberen waard. Heerlijk met rijst of pasta.

Voedingswaarden (per portie)

29 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

900 mg kalium
goulash
150 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 500 g runderlappens
  • 4 el vloeibaar bak- en braadvets
  • 4 kleine uien, fijngesnedens
  • 2 paprika, fijngesneden
  • 2 el paprikapoeder
  • 4 el bloems
  • 4 el tomatenpurees
  • 2 (versgemalen) peper
  • 500 ml water  s

Werkwijze

1

Snijd de runderlappen in stukken. Bak de stukken vlees in het hete bak- en braadvet rondom bruin.

2

Voeg de fijngesneden ui en paprika toe en laat deze even meebakken. Voeg paprikapoeder, bloem, tomatenpuree en (versgemalen) peper aan het vlees toe en meng het geheel goed.

3

Giet er zoveel heet water bij dat het vlees net onderstaat en breng de inhoud aan de kook. Laat het vlees in 1 à 2 uur gaarstoven.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!