Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Goulash

Voedingswaarden (per portie)

29 g eiwit,0.63 g zout (252 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

900 mg kalium,350 mg fosfaat
goulash
150 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 250 grunderlappen
  • 2 elvloeibaar bak- en braadvet
  • 2 kleineuien, fijngesneden
  • 1paprika, fijngesneden
  • 1 elpaprikapoeder
  • 2 elbloem
  • 2 eltomatenpuree
  • 250 mlwater
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Snijd de runderlappen in stukken. Bak de stukken vlees in het hete bak- en braadvet rondom bruin.

2

Voeg de fijngesneden ui en paprika toe en laat deze even meebakken. Voeg paprikapoeder, bloem, tomatenpuree en (versgemalen) peper aan het vlees toe en meng het geheel goed.

3

Giet er zoveel heet water bij dat het vlees net onderstaat en breng de inhoud aan de kook. Laat het vlees in 1 à 2 uur gaarstoven.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!