Boen de aardappelen met een borstel en koud water goed schoon. Prik met een vork rondom gaatjes in de aardappelen. Leg de aardappelen op een velletje keukenpapier of op een bord in de magnetron. Verwarm ze 6 minuten in de magnetron op het hoogste vermogen. Verpak de aardappelen in een schone theedoek en laat ze 10-15 minuten nagaren.
Gepofte aardappel
Weinig tijd, maar wel zin in gepofte aardappel? Aardappels poffen kan ook in magnetron.
Voedingswaarden (per portie)
3 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
750 mg kalium,300 mg fosfaat

20 MIN
5 ingrediënten
2 personen
- 2 aardappelen(ca. 100 g per stuk)
- 4 elcrème fraîche
- 1 elpeterselie, fijngehakt
- 1 elbieslook, fijngehakt
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
1
2
Roer de crème fraîche los met de kruiden en roer er naar smaak (versgemalen) peper door.
3
Leg de aardappelen elk op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie er losjes omheen; de bovenkant openlaten. Maak met een mes een kruis in de bovenkant en trek de schil een stukje los. Maak voorzichtig met een vork wat aardappelkruim los. Schep een theelepel van het kruidenmengsel op de aardappel. Serveer de rest van het kruidenmengsel er apart bij.