Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Geitenkaastaart met bieten

Dit zoutarme recept voor geitenkaastaart met bieten is heerlijk en ziet er feestelijk uit, maar is toch heel simpel. Zo zien we het graag!

Voedingswaarden (per portie)

7 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

130 mg kalium
punt van een zoutarme geitenkaastaart, met bestek en bord sla
45 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 100 gram preis
  • 100 gram bietens
  • 2 1 ui
  • 120 gram geitenkaas
  • 20 plakjes bladerdeegs
  • 8 theelepels honings
  • 2 scheut olijfolie
  • 2 bakplaat
  • 2 oven

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

2

Bedek de bakplaat volledig met bladerdeeg, zorg voor korte opstaande randjes aan de buitenkant.

3

Zorg dat de bladeren elkaar iets overlappen.

4

Leg de bakplaat 20 minuten in de oven.

5

Snijd de uien in halve ringen en de prei in kleine ringetjes.

6

Verwarm een scheut olijfolie in de pan en bak de ui en de prei even kort aan.

7

Beleg de bladerdeegbodem met de ui en de prei.

8

Kruimel de geitenkaas en strooi deze speels over de bodem.

9

Besprenkel de taart met de theelepels honing.

10

Leg de taart nog 10 minuten in de oven.

11

Strooi speels de bieten over de taart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!