Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Geglaceerde worteltjes

Met dit zoutarme recept voor geglaceerde worteltjes heb je een gemakkelijk bijgerecht dat je eindeloos kunt combineren met bijvoorbeeld je favoriete vlees- of visgerecht. Handig!

Voedingswaarden (per portie)

1 g eiwit,0.12 g zout (48 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

300 mg kalium,60 mg fosfaat
Zoutarme geglaceerde worteltjes
25 MIN

5 ingrediënten

2 personen

  • 300 gwortelen, schoongemaakt en eventueel in stukjes gesneden
  • 30 gongezouten roomboter
  • 2 eetlepelssuiker
  • +peper
  • +gehakte muntblaadjes

Werkwijze

1

Kook de wortelen 7 minuten in water en laat ze uitlekken.

2

Smelt de boter en stoof de wortelen daar even in.

3

Voeg de suiker toe en laat de wortelen in 10 minuten gaar stoven onder af en toe omscheppen. De wortelen gaan mooi glanzen.

4

Maak de wortelen op smaak met peper.

5

Bestrooi het gerecht met de gehakte muntblaadjes.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!