Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gebraden rosbief

Ook met een zoutarm dieet kun je af en toe uitpakken in de keuken. Bijvoorbeeld met dit recept voor gebraden rosbief. Het is eenvoudiger dan je denkt!

Voedingswaarden (per portie)

26 g eiwit,0.29 g zout (116 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

570 mg kalium,268 mg fosfaat
Zoutarme gebraden rosbief in plakken op een plank
20 MIN

12 ingrediënten

2 personen

  • 4 elolijfolie
  • 250 grosbief aan een stuk
  • 1 teentjeknoflook
  • +¼ tl gedroogde basilicum
  • +¼ tl dragon
  • +peper
  • +½ tomaat
  • +½ wortel
  • +½ middelgrote ui
  • +½ selderijstengel
  • +olijfolie om in te bakken
  • +¼ glas rode wijn

Werkwijze

1

Mix de 4 el olijfolie met de basilicum, dragon en peper tot een gladde massa.

2

Wrijf de rosbief hiermee in en laat een nachtje marineren in de koelkast.

3

Verwarm de oven op de dag van de bereiding voor op 160 - 170 graden.

4

Snij de tomaat, wortel, ui en selderijstengel fijn.

5

Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak hierin het vlees om en om bruin in ongeveer 3 minuten per kant.

6

Vet een ovenschaal in en doe hierin het vlees.

7

Voeg het tomaatmengsel en de knoflook toe en giet er de wijn en wat water bij. 

8

Bak het vlees in de oven. Over het algemeen is de baktijd per 500 gram 30 minuten voor medium en 45 minuten voor doorbakken. Giet af en toe wat van het bakvocht over het vlees.

9

Neem aan het eind van de baktijd het vlees uit de ovenschaal.

10

Pureer de groenten en het kookvocht en laat de helft inkoken.

11

Snijd het vlees in plakken en geef de saus erbij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Gebraden rosbief | Nierstichting