Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Garnalensalade

Er is eigenlijk geen moment waarop je deze kalium- en zoutarme garnalensalade niet kunt eten. ’s Zomers, ’s winters, als lunch, bij het avondeten… Allemaal lekker!

Voedingswaarden (per portie)

6 g eiwit,0.75 g zout (300 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

150 mg kalium,100 mg fosfaat
garnalen voor de zoutarme garnalensalade
15 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 1 kleinemandarijn
  • 1/2 appel
  • 75g)
  • 50 ggepelde garnalen
  • 3 elstijfgeklopte slagroom
  • 1 elmayonaise
  • 0.5 tlkerrie
  • 2 blaadjessla
  • +mespunt ketoembar
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Verdeel de mandarijn in partjes en snijd de appel in blokjes. Snijd de witlof in dunne reepjes. Schep het fruit, de witlof en garnalen door elkaar.

2

Roer een dressing van slagroom, mayonaise, kerrie, ketoembar en (versgemalen) peper. Schep de dressing voorzichtig door de salade.

3

Leg op twee bordjes een blaadje sla en verdeel de salade hierover.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!