Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in lauwwarm water.
Funghi paddenstoelenrisotto
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

10 ingrediënten
4 personen
- 15 ggedroogd eekhoorntjesbrood
- 1 stengelbleekselderij
- 1ui
- 1 literzoutarme bouillon
- 350 grisottorijst
- 1 kleinglas droge witte vermout
- 350 ggemengde paddenstoelen (oesterzwammen, cantharellen, kastanjechampignons)
- 150 ggeraspte pardano
- +olijfolie
- +hand verse peterselie, fijngehakt
Werkwijze
Snipper de ui.
Trek de lange draden van de bleekselderij en snijd hem in blokjes.
Knijp de paddenstoelen uit en hak ze fijn. Zeef het weekvocht en breng de paddenstoelenbouillon tegen de kook aan.
Verwarm de zoutarme bouillon in een pan.
Verhit 3 eetlepels olijfolie en voeg de ui, selderij en het gehakte eekhoorntjesbrood toe en laat dit een paar minuten bakken.
Doe de rijst in de pan en bak het al roerende een minuut mee.
Schenk het paddenstoelen-weekvocht erbij en laat het onder af en toe roeren verdampen.
Schenk dan de droge witte vermout erbij.
Voeg daarna scheut voor scheut de zoutarme bouillon toe, zodra de rijst het vocht heeft opgenomen.
Blijf regelmatig roeren.
Na ongeveer 20 minuten moet de rijst gaar zijn en vochtig zodat het “door de pan golft”.
Verdun eventueel met extra bouillon.
Bak intussen de paddenstoelen op hoog vuur, breng ze op smaak met peper en schep er de helft van de fijgehakte peperselie door.
Maak de risotto af door de geraspte kaas, de overige peterselie en de paddenstoelen erdoor te roeren.
Leg de deksel op de pan en laat de risotto 2 minuten rusten.