Als je de meringues niet kant-en-klaar koopt maar zelf maakt, klop dan 4 eiwitten in een absoluut vetvrije kom stevig.
Frambozentoetje
Wil je eens iets anders dan een bakje vla? Dit frambozentoetje is heerlijk, ziet er feestelijk uit en is supersnel klaar. Ook fijn: het is kalium- en zoutarm.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

5 ingrediënten
4 personen
- 250 gverse frambozen
- 2 eetlepelshoning
- 200 ghalfvolle crème fraîche (demi)
- 150 mlvolle yoghurt
- 3 grotemeringues of circa banketbakkerschuimpjes
Werkwijze
Voeg dan, nog steeds kloppend, in gedeelten 175 g suiker toe.
Vorm van dit schuim meringues op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Bak ze in een voorverwarmde oven van 100 °C droog en stevig.
Meringues trekken snel vocht aan. Bewaar ze dus in een goed afsluitbare trommel.
Plet de frambozen met een vork enigszins, maar pureer ze niet.
Druppel er 1 eetlepel honing over.
Meng de halfvolle crème fraîche door de volle yoghurt en roer er een eetlepel honing door.
Verbrokkel de meringues en roer dit door het yoghurtmengsel.
Verdeel de frambozen over 4 mooie glazen en schep hierop het romige meringue-mengsel.
Laat het toetje door en door koud worden in de koelkast.