Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Flespompoensoep

Dit recept voor zoutarme flespompoensoep straalt in al zijn eenvoud. Je hebt immers maar weinig ingrediënten nodig voor dit heerlijk herfstige (bij)gerecht.

Voedingswaarden (per portie)

10 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

100 mg kalium
Flespompoen doorgesneden voor zoutarme soep
30 MIN

6 ingrediënten

2 personen

  • 2 flespompoenen
  • 2 sjalotjes
  • 2 scheut olijfolie
  • 2 l zoutarme bouillon
  • 2 eventueel: ml kookroom 
  • 2 peterselie

Werkwijze

1

Schil de pompoenen en snijd deze in blokjes.

2

Fruit de twee sjalotjes in een scheut olijfolie.

3

Voeg daarna de blokjes pompoen hieraan toe en bak deze even mee.

4

Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.

5

Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.

6

Pureer de soep.

7

Breng de soep op smaak met wat peper en peterselie.

8

Voeg eventueel de kookroom eraan toe.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!