Pureer de kikkererwten met 3 tenen knoflook in een keukenmachine.
Falafelballetjes met knoflook yoghurtsaus
Falafel wordt gemaakt van kikkererwten. Dit Arabische gerecht kan gegeten worden als warm hapje bij de lunch of als borrelhapje met een dipsaus.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

10 ingrediënten
4 personen
- 1 blikkikkererwten (400 ml)
- 4 tenenknoflook, geperst
- 2 theelepelsgemalen komijn
- 1 halfbosje koriander
- 50 grambloem, eetlepels
- 80 mlhalfvolle yoghurt
- 1 eetlepelhalfvette mayonaise
- 4 shoarmabroodjes
- +vers gemalen peper
- +olijfolie om te bakken
Werkwijze
Voeg komijn, koriander en 2 eetlepels bloem toe.
Maak op smaak met vers gemalen peper.
Rol van het mengsel balletjes.
Strooi de overgebleven bloem in een diep bord en rol de balletjes erdoor.
Meng de yoghurt met mayonaise tot een saus en voeg de rest van de knoflook toe.
Frituur de balletjes 4-5 minuten in een frituurpan op 175 graden Celcius.
Laat ze goed uitlekken op grauw papier.
Rooster de shoarmabroodjes.
Serveer de falafelballetjes met de broodjes en yoghurtsaus.