Doe de bloem en de boter in een kom.
Empaná’s met gehakt
Deze Antilliaanse pasteitjes of Antilliaanse empanada's zijn lekker als hapje bij de lunch.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

15 ingrediënten
6 personen
- 125 gbloem
- 60 gkoude boter in stukjes
- 1eidooier
- 2 tot3 eetlepels koud water
- 2 eetlepelszonnebloemolie
- 2 sjalotjesof een kleine ui, gesnipperd
- 250 grundergehakt
- 1tomaat, ontveld en in stukjes
- 1 Spaansepeper, zonder zaadjes, gehakt
- 1 eetlepelblanke rozijnen
- 6muffins
- +melk om te bestrijken
- +½ groene paprika in stukjes gesneden
- +mespunt gemalen nootmuskaat
- +gemalen peper uit de molen
Werkwijze
Snij de boter klein met behulp van 2 messen en wrijf het mengsel dan met de handen tot het op broodkruim lijkt.
Voeg de eidooier en het koude water toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.
Verdeel het deeg in 2 stukken: 2/3 deel en 1/3 deel.
Zet deze afgedekt apart in de koelkast.
Verhit voor de vulling de olie en fruit hierin de gesnipperde sjalot.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Schep de andere ingrediënten voor de vulling erbij en roerbak nog 5 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol 2/3 van het deeg uit (met een deegroller) tot een vierkant of rechthoek. Steek hieruit 6 rondjes van circa 10 cm doorsnee. Leg de deegrondjes in de holtes van het muffinbakblik. Schep de gehaktvulling erop.
Rol de rest van het deeg uit en steek er rondjes uit om de vulling te bedekken. Druk de deegnaden op elkaar met een vork. Prik de bovenkant van het deeg hier en daar in.
Bestrijk het deeg met melk en zet de muffinvorm 15 tot 20 minuten in het midden van de oven tot de empaná’s goudbruin en gaar zijn.
Serveer ze warm of koud.