Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.
Citroencake met kokos
Fan van zoetigheid? Wij laten je zien hoe je zelf heel gemakkelijk een overheerlijke zoutarme citroencake met kokos maakt. Lekker met een kopje thee.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

8 ingrediënten
12 personen
- 1 eetlepelolie
- 200 grambloem
- 250 gramboter
- 250 gramsuiker
- 5eieren, op kamertemperatuur
- 50 gramgemalen kokos
- 2citroenen
- 100 gpoedersuiker
Werkwijze
Vet de vorm in met 1 eetlepel olie en bestuif met bloem.
Klop de boter en suiker tot een gladde massa.
Klop er een voor een de eieren door.
Voeg pas het volgende ei toe als het vorige goed is opgenomen.
Doe er daarna de kokos bij.
Zeef de bloem en spatel het er in een paar slagen door.
Rasp de schil van de citroen en pers deze uit.
Meng de rasp en 2 eetlepels citroensap door het beslag.
Giet het cakebeslag over in de vorm en laat dit in het midden van de oven in ongeveer 5 kwartier gaar worden.
De cake is gaar als een satéprikker, die in het midden van het deeg wordt gestoken, er droog uitkomt.
Laat de cake even staan om steviger te laten worden en maak hem los van de vorm.
Stort de cake op een rooster.
Meng 2 eetlepels citroensap met de poedersuiker tot glazuur en sprenkel dit over de cake.
Laat dit in ongeveer 2 uur hard worden.
Snijd de cake in ongeveer 12 plakken.