Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Champignonroomsaus

Met dit recept voor zout- en kaliumarme champignonroomsaus kun je veel kanten op. Combineer met je favoriete groenten of een stukje vis of vlees.

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit,0.03 g zout (12 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

370 mg kalium,100 mg fosfaat
Champignons in schaal voor zoutarme champignonroomsaus
15 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 35 gboter
  • 25 gbloem
  • 0.25 lzoutarme bouillon
  • 100 g(kastanje)champignons in stukjes
  • 1ui, gesnipperd
  • 1 mespuntgedroogde tijm
  • 3 elslagroom of kookroom
  • +gehakte peterselie
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Laat de boter smelten in een steelpan. Bak de champignons samen met de ui gedurende 5 minuten in de boter. Voeg daarna al roerende de bloem toe. Laat de roux, onder af en toe roeren, 2 minuten pruttelen op heel laag vuur.

2

Giet er vervolgens al roerende een scheut koude zoutarme bouillon bij. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat en roer er scheutje voor scheutje de rest van de bouillon doorheen.

3

Voeg de tijm en slagroom (of kookroom) toe en roer door.

4

Laat de saus nog enkele minuten zachtjes koken om de bloem te laten garen. Bestrooi de saus met de peterselie.

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!