Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Broodje tonijnburger

Lekker, fris én zoutarm: dit broodje tonijnburger is er eentje om vaker te maken. Heerlijk in ieder seizoen en bovendien snel klaar. Handig!

Voedingswaarden (per portie)

26 g eiwit,1 g zout (400 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

700 mg kalium,350 mg fosfaat
Zoutarm broodje tonijnburger
10 MIN

14 ingrediënten

4 personen

  • 2 blikjestonijn op water (à 125 g)
  • 4 eetlepelsmunt, fijngehakt
  • 2bosuitjes, fijngesneden
  • 2eidooiers
  • 3 eetlepelsbloem
  • 1tomaat, in stukjes gesneden
  • 1 blikjemaïskorrels (200 g)
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 1citroen
  • 1avocado, in reepjes gesneden
  • 4maïsbroodjes
  • 4 eetlepelszure room
  • 4 blaadjesijsbergsla, in reepjes
  • +peper

Werkwijze

1

Verdeel de tonijn in stukjes.

2

Meng er 2 eetlepels munt, 1 eetlepel fijngesneden bosui, 2 eidooiers en de bloem door.

3

Maak op smaak met peper.

4

Vorm er 4 tonijnburgers van.

5

Meng de tomaat met maïs, de rest van de bosui, de rest van de munt, 1 eetlepel olijfolie en de helft van de citroensap tot een salsa.

6

Besprenkel de avocado met de rest van de citroensap.

7

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de tonijnburgers in 4 minuten aan beide kanten gaar.

8

Snij de broodjes open, besmeer ze met de zure room en leg achtereenvolgens de sla, de reepjes avocado en de tonijnburger erop.

9

Dek de burger af met een eetlepel salsa.

10

Serveer de rest van de salsa erbij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!