Verdeel de tonijn in stukjes.
Broodje tonijnburger
Lekker, fris én zoutarm: dit broodje tonijnburger is er eentje om vaker te maken. Heerlijk in ieder seizoen en bovendien snel klaar. Handig!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

14 ingrediënten
4 personen
- 2 blikjestonijn op water (à 125 g)
- 4 eetlepelsmunt, fijngehakt
- 2bosuitjes, fijngesneden
- 2eidooiers
- 3 eetlepelsbloem
- 1tomaat, in stukjes gesneden
- 1 blikjemaïskorrels (200 g)
- 2 eetlepelsolijfolie
- 1citroen
- 1avocado, in reepjes gesneden
- 4maïsbroodjes
- 4 eetlepelszure room
- 4 blaadjesijsbergsla, in reepjes
- +peper
Werkwijze
Meng er 2 eetlepels munt, 1 eetlepel fijngesneden bosui, 2 eidooiers en de bloem door.
Maak op smaak met peper.
Vorm er 4 tonijnburgers van.
Meng de tomaat met maïs, de rest van de bosui, de rest van de munt, 1 eetlepel olijfolie en de helft van de citroensap tot een salsa.
Besprenkel de avocado met de rest van de citroensap.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de tonijnburgers in 4 minuten aan beide kanten gaar.
Snij de broodjes open, besmeer ze met de zure room en leg achtereenvolgens de sla, de reepjes avocado en de tonijnburger erop.
Dek de burger af met een eetlepel salsa.
Serveer de rest van de salsa erbij.
