Zet een avond van tevoren de bonen in ruim water in de week.
Bonenpotje
Voedingswaarden (per portie)
22 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
1100 mg kalium,380 mg fosfaat

20 MIN
13 ingrediënten
4 personen
- 200 ggedroogde witte bonen (bruine bonen kan ook)
- 1 kruidenbuiltje(Honig)
- 2uien, gesnipperd
- 1prei, in ringen gesneden
- 3 eetlepelsvloeibaar bak- en braadvet
- 200 ghalf-om-halfgehakt
- 1 eetlepelkerriepoeder
- 1 groene(of rode) paprika, in reepjes
- 250 gchampignons, in plakjes gesneden
- 4 schijvenananas uit blik, in stukjes
- +scheut ananassap
- +gemalen peper uit de pepermolen
- +fijngesneden selderij
Werkwijze
1
2
Gooi het weekwater weg (kaliumverlies!) en kook de bonen met vers water en het kruidenbuiltje in ongeveer 1 uur gaar.
3
Fruit de ui en de prei enkele minuten in het vloeibare bak- en braadvet.
4
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
5
Roer er het kerriepoeder door en fruit dit even mee.
6
Voeg de paprikareepjes en de plakjes champignons toe en bak dit allemaal gaar in 5 tot 10 minuten.
7
Schep er de gare witte bonen en de ananasstukjes door en roer het voorzichtig door elkaar.
8
Laat het even doorwarmen en maak het op smaak met gemalen peper.
9
Bestrooi het met fijngesneden selderij.