Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Bonenpotje

Voedingswaarden (per portie)

22 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1100 mg kalium,380 mg fosfaat
witte bonen
20 MIN

13 ingrediënten

4 personen

  • 200 ggedroogde witte bonen (bruine bonen kan ook)
  • 1 kruidenbuiltje(Honig)
  • 2uien, gesnipperd
  • 1prei, in ringen gesneden
  • 3 eetlepelsvloeibaar bak- en braadvet
  • 200 ghalf-om-halfgehakt
  • 1 eetlepelkerriepoeder
  • 1 groene(of rode) paprika, in reepjes
  • 250 gchampignons, in plakjes gesneden
  • 4 schijvenananas uit blik, in stukjes
  • +scheut ananassap
  • +gemalen peper uit de pepermolen
  • +fijngesneden selderij

Werkwijze

1

Zet een avond van tevoren de bonen in ruim water in de week.

2

Gooi het weekwater weg (kaliumverlies!) en kook de bonen met vers water en het kruidenbuiltje in ongeveer 1 uur gaar.

3

Fruit de ui en de prei enkele minuten in het vloeibare bak- en braadvet.

4

Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

5

Roer er het kerriepoeder door en fruit dit even mee.

6

Voeg de paprikareepjes en de plakjes champignons toe en bak dit allemaal gaar in 5 tot 10 minuten.

7

Schep er de gare witte bonen en de ananasstukjes door en roer het voorzichtig door elkaar.

8

Laat het even doorwarmen en maak het op smaak met gemalen peper.

9

Bestrooi het met fijngesneden selderij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!