Snij het vlees en doe het in de pan met een kruidenbuiltje en het water.
Bamimaaltijdsoep
Voedingswaarden (per portie)
25 g eiwit,112 g zout (44800 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
650 mg kalium,250 mg fosfaat

150 MIN
12 ingrediënten
4 personen
- 300 gvarkensvlees
- 1.5 literwater
- 1kruidenbuiltje
- 3bosuitjes
- 1 rodepeper
- 1 plakjegember van cm
- 3 eetlepelssesamolie
- 2 eetlepelsChinese sojasaus (zoet)
- 3 eetlepelssherry
- 250 gChinese eiermie
- 3 struikjespaksoi
- +peper
Werkwijze
1
2
Breng dit langzaam aan de kook en laat de bouillon 2,5 uur trekken.
3
Snij de bosui in stukjes.
4
Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snij de peper in stukjes.
5
Haal het velletje van de gemberwortel.
6
Maak deze ingrediënten fijn in een keukenmachine.
7
Verhit de olie in een pan en fruit hierin het gemalen mengsel glazig.
8
Voeg dit bij de bouillon.
9
Maak de bouillon op smaak met sojasaus (weinig), sherry en peper.
10
Doe op het laatst de mie en de in stukken gesneden paksoi erbij en laat de soep nog 3 minuten koken.
11
Dien de soep op in wijde soepkommen en eet deze met stokjes.