Boen de citroen schoon. Trek met een zesteur mooie sliertjes van de schil. Pers de citroen uit. Breng in een pan het sap met de suiker, balsamicoazijn en sliertjes citroenschil aan de kook en laat het vocht weer afkoelen.
Aardbeiencarpaccio met crème fraîche
Na het lezen van dit zoutarme recept voor aardbeiencarpaccio met crème fraîche zouden we het hoofdgerecht haast overslaan. Heerlijk fris en zó klaar.
Voedingswaarden (per portie)
2 g eiwit
Nierinformatie (per portie)
300 mg kalium,60 mg fosfaat

15 MIN
6 ingrediënten
2 personen
- 1citroen
- 0.5 elsuiker
- 1 tlbalsamicoazijn
- 250 gaardbeien
- 60 mlcrème fraîche
- 1 elkleine basilicumblaadjes
Werkwijze
1
2
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in dunne plakjes. Leg de plakjes aardbei dicht tegen elkaar op vier grote borden. Sprenkel het citroenvocht erover en verdeel ook de sliertjes citroenschil. Schep in het midden een flinke lepel crème fraîche en strooi de basilicumblaadjes erover.