Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Aardbeiencarpaccio met crème fraîche

Na het lezen van dit zoutarme recept voor aardbeiencarpaccio met crème fraîche zouden we het hoofdgerecht haast overslaan. Heerlijk fris en zó klaar.

Voedingswaarden (per portie)

2 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

300 mg kalium,60 mg fosfaat
Zoutarme aardbeiencarpaccio met crème fraîche
15 MIN

6 ingrediënten

2 personen

  • 1citroen
  • 0.5 elsuiker
  • 1 tlbalsamicoazijn
  • 250 gaardbeien
  • 60 mlcrème fraîche
  • 1 elkleine basilicumblaadjes

Werkwijze

1

Boen de citroen schoon. Trek met een zesteur mooie sliertjes van de schil. Pers de citroen uit. Breng in een pan het sap met de suiker, balsamicoazijn en sliertjes citroenschil aan de kook en laat het vocht weer afkoelen.

2

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in dunne plakjes. Leg de plakjes aardbei dicht tegen elkaar op vier grote borden. Sprenkel het citroenvocht erover en verdeel ook de sliertjes citroenschil. Schep in het midden een flinke lepel crème fraîche en strooi de basilicumblaadjes erover.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!