Ceviche a la Tim Golsteijn

Topchef en ambassadeur Tim Golsteijn trakteert je op een heerlijk, zoutbewust recept. Bekijk het recept en de film hieronder.

Ingrediënten(voor 2 personen)

  • 200 gram verse vis (van de visboer), kan zijn; kabeljauw, zeebaars, makreel of tonijn

Voor de marinade

  • 1/2 limoen
  • 1/2 citroen
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • 25 ml sushi azijn (je kunt ook een wijnazijn gebruiken)
  • 1 stuk passievrucht
  • 1/4 Spaanse rode peper

Voor de garnering

  • halve avocado
  • halve Pitaya (dragonfruit)
  • 3 stuks wit/rode radijsjes
  • 2 takjes waterkers (kan ook tuinkers)
  • 4 blaadjes verse munt

Bereidingswijze
Maak de visfilets schoon (graatjes en vel eraf). Je kunt ook de visboer vragen dit voor je te doen. Snijd de vis in mooie blokjes van 1 bij 1 cm met een scherp mes.
Meng voor de marinade het sap van een halve limoen en citroen en het vruchtvlees van de passievrucht samen en voeg hier de azijn en olijfolie aan toe. Leg de vis in de marinade.
Snijd de rode peper over de lengte en verwijder de pitjes (deze zijn het scherpst), snijd dan in lange banen en vervolgens in kleine stukjes en voeg ook toe aan de vis. Laat dit minimaal 10 min marineren, door de zuren zal de vis garen.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de schil en pit en snijd de avocado in blokjes, net als de vis. Snijd de Pitaya doormidden en verwijder de schil, snijd ook deze in mooie blokjes. Meng de blokjes avocado en pitaya samen.
Was de radijsjes en snijd deze in dunne plakjes. Was en snijd de takjes munt fijn en leg met takjes waterkers apart om als laatst te dresseren.

Afmaken
Haal de vis uit de marinade en voeg de vis toe aan de avocado en Pitaya blokjes. Meng dit met je verse munt en breng eventueel nog iets op smaak met de marinade. Pak 2 zoutarme crackers per persoon en beleg deze met de vis (let op: gebruik niet teveel vocht want dat maakt de cracker zacht). Maak je crackers af met de plakjes radijs en takjes waterkers.
Je kunt natuurlijk ook andere kruiden en eetbare bloemen gebruiken om jouw ceviche cracker naar eigen smaak en kleur te maken.