Waarom een Zoutchallenge?
Zonder dat we er bewust van zijn, krijgen we bijna allemaal te veel zout binnen. Daarom een Zoutchallenge: vanaf eind juni 2020 starten we met 12 dagen lang zoutbewust eten en producten vermijden waar (te) veel zout in zit. Met handige tips en zoutbewuste recepten helpen we je te wennen aan minder zout. Dat is niet alleen beter voor je nieren, maar ook lekker!

Ceviche a la Tim Golsteijn
— Alvast iets proberen? Topchef en ambassadeur Tim Golsteijn trakteert je op een heerlijk, zoutbewust recept.
Bekijk het recept en de kookworkshop
Met dank aan chefs en ambassadeurs van de Nierstichting Restaurant Driedaagse en minder zout:
- SVH Meesterkok Menno Post (Restaurant Olivijn)
- SVH Meesterkok Wilco Berends (Restaurant De Nederlanden)
- Marko Karelse Patron - Cuisinier (Restaurant Villa la Ruche)
- Cuisinier Ferry van Houten – Restaurant Het Bosch at the Waterfront Kitchen
- Tim Golsteijn – Executive Chef – Restaurant Bougainville
En met dank aan onze partners:
