Couscous met groene asperges, munt, doperwtjes en kippendij

Ingrediƫnten

  • 250 gram groene asperges
  • 1 courgette
  • 380 gram scharrel kippendijfilet of vegetarische kip
  • peper, naar smaak
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 gram couscous
  • 15 gram munt
  • 15 gram koriander
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 60 gram zachte geitenkaas (45+)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in stukjes. Snijd de courgette in dunne plakken van circa 1 centimeter. Bestrooi de kip met verse peper en de paprikapoeder.
  • Leg de groenten en de kip op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olie. Rooster in circa 25 minuten.
  • Bereid de couscous ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de blaadjes van de munttakjes en hak samen met de koriander fijn.
  • Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitjes tot ze goudbruin worden.
  • Meng de gegrilde groenten en de rest van de olie met de couscous. Verdeel over vier borden en bestrooi met de pijnboompitten en geitenkaas. Serveer de kip ernaast
Couscous met groene asperges munt doperwtjes en kippendij

Meer lekkere recepten met minder zout proberen? Bestel onze receptenboekjes met minder zout, meer smaak.