Recepten met minder zout en meer smaak

Alledaagse producten zoals kaas, vleeswaren en bewerkt vlees bevatten vaak meer zout dan je denkt. Ongemerkt eet je zo al snel meer zout dan goed is voor je nieren. Laat je inspireren met drie heerlijke en zoutbewuste recepten, op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Lekker, makkelijk te bereiden en beter voor je nieren!

Pieper de patatas

Laat je verrassen door deze smaakvolle Pieper de patatas: krokante aardappeltjes uit de oven, gekruid met een mix van mediterrane kruiden en een vleugje knoflook. Een eenvoudig, gezond en overheerlijk gerecht dat perfect past bij elke maaltijd!

pieper de patatas

Pasta pesto

Geniet van een heerlijke pasta pesto met minder zout, maar boordevol smaak dankzij verse basilicum, knoflook en een vleugje citroen. Een gezond en snel gerecht dat bewijst dat je met minder zout net zo lekker kunt eten!

pasta pesto

Gehaktballetjes in tomatensaus

Deze sappige gehaktballetjes in tomatensaus zijn een echte klassieker, maar dan met minder zout en extra veel smaak. Op smaak gebracht met tijm en balsamico-azijn, ideaal voor een gezonde maaltijd!

gehaktballetjes

Kruidenwijzer

Zoutbewust eten smaakloos? Niet als je zout vervangt door kruiden, azijn of andere smaakmakers. Ze geven geur, kleur en smaak aan je gerecht. Ontdek het met de Kruidenwijzer.

Kruidenwijzer