Voorwaarden SMS-actie In the picture

Deze actievoorwaarden zijn van toepassing op de sms-actie, onderdeel van de tv-uitzending ‘In the picture’ van de Nierstichting (hierna: ‘de actie’). Met jouw bijdrage investeren we in wetenschappelijk onderzoek om nierziekten in de toekomst te kunnen genezen en om nierziekten bij kinderen beter te behandelen. En dat is hard nodig. Want de impact op het leven van jonge kinderen is enorm en een kind met een nierziekte blijft meestal zijn of haar hele leven nierpatiënt. Ook geven we nierpatiëntjes en hun ouders de begeleiding en ondersteuning die ze zo hard nodig hebben.

Hoe werkt het?
In het programma ‘In the picture’ en via verschillende kanalen wordt gevraagd om een donatie aan de Nierstichting door NIER naar 7171 te sms’en. Vervolgens wordt deze sms beantwoord met een gratis bedankt-sms. In deze sms staat een link naar een mobiele pagina waar je zelf het bedrag kunt kiezen dat je wilt doneren. Via jouw eigen bank(omgeving) wordt de donatie via een iDEAL betaling in orde gemaakt. Het gaat om een eenmalige donatie. Dit noemen we in de onderstaande voorwaarden ‘de sms actie’. Aan deze actie zijn naast de kosten voor het versturen van de sms en de donatiegelden, geen andere kosten verbonden.

Artikel 1 – Algemeen
1.1 Deelname aan de sms- actie is mogelijk indien je ouder bent dan 18 jaar. Deelname onder de 18 jaar is alleen toegestaan met toestemming van je ouders of wettelijk vertegenwoordiger.
1.2 Deelname aan de actie is mogelijk tot 1 maart 2023.

Artikel 2 – Meedoen aan de sms actie
2.1 Je doet mee aan de sms-actie ten behoeve van de uitzending In the picture van de Nierstichting door een sms met de tekst NIER naar 7171 te sms-en. Voor deze sms worden de normale kosten voor het verzenden van een sms-bericht berekend.
2.2 Als reactie ontvang je een bedankt-sms (hierna: ‘retour-sms’). In deze retour-sms staat een link naar een mobiele pagina, waar jij het bedrag kiest dat je wilt doneren. Via een iDEAL betaling vanuit jouw bank(omgeving) wordt de donatie aan de Nierstichting voldaan. De retour-sms is gratis. Indien er geen succesvolle donatie is gedaan, wordt eenmalig een reminder sms gestuurd.
2.3 De hoogte van deze eenmalige donatie is minimaal 3 euro, dit bedrag is exclusief de telefoonkosten voor het versturen van de sms. Heb je een abonnement inclusief gratis sms’en inclusief naar 4-cijferige codes, dan zijn er geen extra telefoonkosten.
2.4 Het gaat om een eenmalige donatie. Deze zal worden geïnd door de Deutsche Bank.
2.5 Het sms-verkeer in het kader van de actie is geen abonnementsdienst.
2.6 Voor het uitvoeren van deze dienst werkt de Nierstichting samen met CM.com Netherlands B.V. en CM Payments BV. CM Payments BV garandeert dat de gedoneerde bedragen vanuit de campagne bij de Nierstichting terecht komen. CM Payments BV werkt onder vergunning van DNB.
2.7 De gedoneerde bedragen worden via Stichting Derdengeld aan de Nierstichting overgemaakt. De iDEAL kosten bedragen € 0,07 per geslaagde transactie.

Artikel 3 – Gegevens
5.1 In het kader van de sms-actie verwerkt de Nierstichting persoonsgegevens. Jouw gegevens worden gebruikt om:

  • Jouw donatie te verwerken
  • Indien je toestemming geeft, je de nieuwsbrief van de Nierstichting toe te sturen

5.2 Als je donatie gelukt is, zal de Nierstichting je mogelijk benaderen via het gebruikte telefoonnummer om je te bedanken voor jouw bijdrage en om andere mogelijkheden te bespreken om een bijdrage te leveren aan ons werk. We mogen je bellen, omdat je Nierstichting financieel hebt gesteund. Als je geen tijd of zin hebt in een gesprek, kan je dit direct aangeven.
5.3 Wil je niet door ons gebeld worden, dan kun je dit eenvoudig aangeven op onze website: nierstichting.nl/geencontact/
5.4 Het volledige en actuele privacy statement van de Nierstichting kan online geraadpleegd worden op nierstichting.nl/privacy-statement/

Artikel 4 – Contact
Voor vragen of klachten kan een e-mail worden gestuurd naar info@nierstichting.nl. We zullen zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen 14 werkdagen reageren op een ingediende vraag en/of klacht.