De missie van Smaakmakers
In Nederland hebben ongeveer 1,7 miljoen mensen chronische nierschade. Vaak zonder dat ze het weten. Teveel zout eten kan de nieren beschadigen. Als professionele Smaakmaker kun jij het verschil maken. Samen met vele collega-foodprofessionals, die elkaar inspireren om bewust minder zoute, maar smakelijke gerechten op de kaart te zetten.
Na de organisatie van een aantal succesvolle Restaurant Driedaagse, waarin meer dan 200 restaurants gedurende drie dagen smaakvolle, zoutbewuste maaltijden op de kaart zetten, is het nu tijd om gasten het hele jaar door te laten proeven van zoutbewuste gerechten. Dat doen we onder de naam Smaakmakers. Sluit je ook bij ons aan?
Wat krijg je van ons?
- Een podium waar je jezelf kunt profileren als Smaakmaker.
- Onderdeel van de Smaakmakerscampagne in 2023
- Een interessante toolkit vol relevante informatie over hoe minder zout te gebruiken, inclusief smaakmakende producten van onze partners.
- Toegang to een sterk, culinair netwerk in Nederland.
- Deelname is gratis, geen afdracht of marketingkosten
Wat vragen we van je? - Kook met verse ingrediƫnten en je vermindert al de hoeveelheid zout
- Inspireer je gasten met smaakvolle gerechten met minder zout
- Geef aandacht aan Smaakmakers via eigen sociale media en op je website
- Inspireer (toekomstige) collega-koks over koken met minder zout
Ja, ik meld mijn restaurant aan bij Smaakmakers
Onze partners

Word Smaakpartner
Ben je een foodbedrijf en wil je meedoen met minder zout? Wordt Smaakpartner! Neem contact op met Isabelle van Waesberge voor een smaakpartnership.