Voorjaarssalade met dille yoghurtdressing

Sladressing

Ingrediƫnten voor 4 personen
Voor de salade

  • 2 kilo krieltjes
  • 200 gr groene aspergetips
  • 2 meiknollen
  • 1 bosje radijs
  • 10 cornichons (coctail-augurkjes)*
  • 2 sjalot
    * Dit product heeft een relatief hoog zoutgehalte. Gebruik het met mate.
    Voor de dressing
  • 250 gr magere yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • rasp en sap van een citroen
  • klein bosje dille
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • peper

Bereiding
Was de krieltjes schoon en snijd doormidden. Kook in ongeveer 5 minuten beetgaar. Voeg de laatste 2 minuten de aspergetips toe. Giet af en laat zonder deksel droogstomen en afkoelen. Was de meiknollen. Snij een plakje van de onder- en bovenkant. Snijd in dunne plakjes. Was de radijs en snijd doormidden. Snijd de cornichons in plakjes en hak de sjalot fijn.
Maak nu de dressing. Hak dille fijn (houd wat achter voor de garnering). Doe de yoghurt in een grote kom en voeg olijfolie, dille, sap en rasp van de citroen toe. Pers de knoflook uit en roer door de yoghurt. Breng op smaak met peper. Voeg alle groenten en de afgekoelde krieltjes toe en hussel goed. Verdeel de salade over de borden en garneer met takjes dille.