Recept van de week

Frisse salade met venkel, lof en sinaasappel

Voor 4 personen
Ingrediƫnten

  • venkelknollen, 2 stuks
  • lof, 1 stronkje
  • rucola, 75 gram
  • sinaasappel, 2 stuks
  • munt, 1 bosje
  • citroen, 1 stuk
  • sesamolie, 2 eetlepels
  • honing, 1 eetlepel
  • walnoten, 30 gram

Bereidingswijze
Maak de venkelknollen schoon. Haal de topjes eraf en de kern eruit. Snijd in flinterdunne plakjes. Haal de bittere kern uit de lof en snijd de rest in dunne plakjes. Pel de sinaasappels. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels en snijd in dunne plakken.
Haal de blaadjes van de munt en snijd in reepjes. Pers het sap van de citroen uit en meng 2 eetlepels van de citroensap met de olie, honing en de helft van de munt. Hak de walnoten grof. Meng de venkel met de lof, rucola, sinaasappel en de rest van de munt.
Verdeel de salade over 4 borden. Besprenkel ze met de dressing en strooi de walnoten eroverheen.

Frisse salade met venkel, lof en sinaasappel

Meer lekkere recepten met minder zout proberen? Bestel ons gratis Lentereceptenboekje met minder zout, meer smaak.