Recept van de maand

Bloemkool-kerriepuree met courgettespaghetti

Voor 4 personen
Ingrediënten

  • 50 g rozijnen, geweekt
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 grote zoete aardappels, geschild, in dobbelsteen grootte gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • mespuntje kaneelpoeder
  • 1 laurierblaadje
  • 350 ml water
  • 3 courgettes
  • vers gemalen peper
  • 4 takjes verse munt

Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin op laag vuur de gesneden ui. Voeg kerriepoeder, kaneelpoeder en laurierblad toe en laat dit even mee fruiten. Giet het water erbij zodat de groenten nét onderstaan. Zet het deksel op de pan en laat de bloemkool in 10 minuten zachtjes gaar koken. Kook de zoete aardappelblokjes in een kleine pan met water slechts 3 minuten, giet ze daarna af en laat ze op een zeef uitdampen. Niet koud spoelen met water, dan worden ze te waterig.
Maak intussen de courgettespaghetti met behulp van een spiraalsnijder. Pureer de bloemkool met een staafmixer en zorg ervoor dat de puree lekker smeuïg is, niet te veel en niet te weinig vocht. Breng op smaak met verse peper. En houd de puree warm op een waakvlam met het deksel op de pan.
Verwarm een grote koekenpan met olijfolie en bak hierin eerst 2 minuten de blokjes aardappel en voeg dan de courgettespaghetti toe. De spaghetti hoeft eigenlijk alleen maar warm te worden, meer niet! Als de courgettespaghetti te veel is voor één pan, bak dan eerst de helft en daarna meteen de andere helft.
Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en schep de courgettespaghetti en aardappelblokjes er bovenop. Strooi de rozijnen en gesneden munt blaadjes eroverheen en garneer met een topje verse munt.

Bleomkool-kerriepuree met courgettespaghetti

Meer lekkere recepten met minder zout proberen? Bestel ons Herfstreceptenboekje met minder zout, meer smaak.