Taken, verantwoordelijkheden en stappenplan

Als coördinator fungeert u als spin in het web van de collecte in uw woonplaats of wijk. U zorgt voor een goede band met uw collectanten en eventuele wijkcoördinatoren. Zo bent u het belangrijkste aanspreekpunt en zorgt u ervoor dat zij tijdig over alle nodige materialen beschikken. Ook bent u verantwoordelijk voor de administratie en de inzameling en registratie van de opbrengsten.

Uw taken als collectecoördinator met wijkcoördinatoren

• U bent het eerste aanspreekpunt voor de wijkcoördinatoren in uw woonplaats/collectegebied.
  • U onderhoudt het contact met de wijkcoördinatoren.
  • U beheert samen met de wijkcoördinatoren het collectantenbestand in uw woonplaats/collectegebied.
  • U zorgt met de wijkcoördinatoren voor de werving van nieuwe collectanten.
  • U bestelt tijdig het collectemateriaal en de onderscheidingen voor jubilarissen en verspreidt dit onder de wijkcoördinatoren.
  • U stelt samen met de wijkcoördinatoren de wijkindeling en looproutes vast.
  • U verzamelt de wijkopbrengsten.
  • U stort de totale collecteopbrengst op de rekening van de Nierstichting en u verantwoordt de opbrengst op de afrekenstaat.
  • U overhandigt onderscheidingen aan jubilerende wijkcoördinatoren en/of collectanten.

Het organiseren van de collecte neemt gemiddeld 15-25 uur per jaar in beslag, met name in augustus en september. De tijdsinvestering is afhankelijk van de grootte van uw collecteorganisatie.

De instructies en taken van de collectecoördinator met wijkcoördinatoren vindt u overzichtelijk terug in dit pdf-document. Een schematische weergave in tijd van deze taken vindt u in dit pdf-document.

Uw taken als collectecoördinator zonder wijkcoördinatoren

U bent het eerste aanspreekpunt voor de collectanten in uw woonplaats/collectegebied.

• U onderhoudt het contact met de collectanten.
  • U beheert het collectantenbestand in uw woonplaats/collectegebied.
  • U zorgt voor de werving van nieuwe collectanten.
  • U bestelt tijdig het collectemateriaal en de onderscheidingen voor jubilarissen en verspreidt dit onder de collectanten.
  • U stelt de looproutes vast.
  • U neemt de collectebussen aan het eind van de collecteweek in en telt de opbrengst met de collectant.
  • U stort de collecteopbrengst op de rekening van de Nierstichting en u verantwoordt de opbrengst op de afrekenstaat
  • U overhandigt onderscheidingen aan jubilerende collectanten.

De instructies en taken van de collectecoördinator zonder wijkcoördinatoren vindt u overzichtelijk terug in dit pdf-document.
Een schematische weergave in tijd van deze taken vindt u in dit pdf-document.

Uw taken als wijkcoördinator

• U bent het eerste aanspreekpunt voor de collectanten in uw wijk
  • U onderhoudt het contact met de collectanten.
  • U beheert het collectantenbestand in uw wijk.
  • U zorgt (samen met uw collectecoördinator) voor de werving van nieuwe collectanten.
  • U ontvangt de collectematerialen van uw collectecoördinator en u verspreidt deze onder de collectanten.
  • U stelt (samen met uw collectecoördinator) de looproutes vast.
  • U verantwoordt de wijkopbrengst aan uw collectecoördinator
  • U overhandigt (samen met uw collectecoördinator) onderscheidingen aan jubilerende collectanten.

Het organiseren van de collecte neemt gemiddeld 10-15 uur per jaar in beslag, met name in augustus en september. De tijdsinvestering is afhankelijk van het aantal collectanten in de wijk.

De instructies en taken van de wijkcoördinator vindt u overzichtelijk terug in dit pdf-document.
Een schematische weergave in tijd van deze taken vindt u in dit pdf-document.

Videohandleidingen
Om de collecte-administratie te voeren, heeft u toegang tot Colleceweb. Om hier snel in thuis te raken hebben we handige videohandleidingen ontwikkeld.