Afronding collecte: Collectebussen invoeren

Zodra de collecte gereed is, kun je de contante opbrengst van de collectanten in CollecteWeb invoeren. Zo houd je mooi overzicht van alle opbrengsten en is het volgend jaar nog steeds inzichtelijk.

De collecte-opbrengst per collectant in CollecteWeb registreren is heel eenvoudig. Mocht je de Ja/Nee schuifjes in het Adresboek nog niet gezet hebben, dan is dit hét moment om het alsnog te doen.

  1. Selecteer het menu-onderdeel Collectebussen in de donkerblauwe balk.
  2. Druk op het Plusteken rechtsboven.
  3. Alle collectanten die het schuifje op JA hebben staan worden nu getoond.
  4. Selecteer de collectanten waarvan je een collectebus wilt aanmaken. Of selecteer het bovenste vakje om alle vrijwilligers in de lijst aan te vinken.
  5. Gebruik het vinkje rechtsboven om de bussen aan te maken.
  6. Alle bussen zijn nu aangemaakt. (Mochten deze niet direct zichtbaar zijn, klik dan op het Adresboek om daarna weer te kiezen voor Collectebussen.)
  7. Klik nu stuk voor stuk op het oranje icoontje om de gegevens van de bus (Datum retour en Opbrengst) in te voeren en gebruik weer het vinkje rechtsboven om op te slaan. Het icoontje wordt groen zodra een bus gereed is.
  8. Let op! De opbrengst die je invoert is ALLEEN de contante opbrengst.
  9. De cijfers van de QR en Online opbrengst (inclusief de door jou ingevoerde contante opbrengst in de collectebus) vind je, verzameld per persoon, terug in het menu-onderdeel Opbrengsten.

Eventueel hebben we van alle bovengenoemde stappen ook dit filmpje beschikbaar.