Uw collecteopbrengst storten en afrekenstaat invullen... wat moet u weten?

Contant geld storten doet u niet iedere dag. Het is daarom handig om vooraf wat tips mee te krijgen. Kijkt u hier, het scheelt u mogelijk veel tijd.

Bij het storten van contant geld kunt u het muntgeld storten bij Gamma of Karwei. Kijk hier voor de dichtstbijzijnde vestiging. Gebruik hier het filter (Filter > Alle diensten > Sealbag storten / Filter > Alle diensten > Munten storten) om de juiste stortmethode te selecteren. Uw briefgeld stort u af d.m.v. de ontvangen sealbag. De sealbag deponeert u in een daarvoor bestemde sealbag automaat, dit is het apparaat waarbij 'Zakelijk storten' wordt vermeld. Denk er aan om uw sealbag-storting vooraf aan te melden, anders zal de sealbag-automaat voor u gesloten blijven.

Nadat er gestort is, is het belangrijk dat u de afrekenstaat in Collecteweb invult. Deze kunnen worden ingevuld bij het menu-item 'Afrekenstaten'. Zie hiervoor de donkerblauwe menubalk aan de linkerkant.

  • Wanneer u het menu item 'afrekenstaten' aanklikt, staat er in de meeste gevallen de melding: 'Er zijn geen gegevens die voldoen aan de zoekopdracht.' Dit is omdat in het filter van Collecteweb (het vergrootglas) wordt gezocht naar alles van het huidige collectejaar. Aangezien er nog geen afdracht is geregistreerd vindt hij niets. Doormiddel van het plus-teken (+) rechtsboven start u een nieuw formulier.
  • Het bedrag “totaal te storten” is al ingevuld, als in Collecteweb de collectebussen bij de wijk(en) zijn ingevoerd. Dit bedrag komt in veel gevallen niet overeen met het te storten bedrag. Dit bedrag is te wijzigen door het te selecteren en het juiste, gestorte bedrag (munt- en briefgeld)in te vullen.
  • Iedere storting wordt uitgevoerd door twee personen. Bij de eerste ondertekenaar kiest u uw eigen naam (rest wordt automatisch ingevuld). Bij de tweede ondertekenaar staan een aantal namen voorgeselecteerd. Het kan echter voorkomen dat de tweede ondertekenaar geen collectevrijwilliger is en niet in de voorselectie staat. In dat geval vult u handmatig de gegevens in van de medeondertekenaar.
  • Bij de opmerkingen vult u in:
    • Muntgeld: plaats storting, datum storting (incl. tijd), hoeveelheid en machinenummer
    • Briefgeld: plaats storting, datum storting, sealbagnummer (start met AAS) en hoeveelheid

Opmerkingen over storingen e.d. 'zoals geen bonnetje daarom is het exacte bedrag niet bekend' of 'apparaat liep vast'

  • Er is een mogelijkheid om de bonnetjes van de Geldmaat te uploaden. Dat is niet verplicht, maar wel wenselijk.