Gevolgen coronavirus voor voortgang activiteiten en bereikbaarheid

Ook wij volgen de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Als gezondheidsfonds leveren wij onze bijdrage aan het tegengaan van besmetting en verdere verspreiding van het virus. Waar nodig nemen wij passende maatregelen in navolging van de richtlijnen van de overheid (RIVM, Ministerie van Volksgezondheid, Ministerie van Sociale Zaken en Ministerie van Buitenlandse Zaken).

Niet alleen voor de gezondheid van onze eigen medewerkers. Wij voelen deze verantwoordelijkheid extra voor kwetsbare groepen in onze samenleving, waaronder ouderen en mensen die kampen met een kwetsbare gezondheid, waaronder nierpatiënten. En voor iedereen die zich samen met ons inzet voor nierpatiënten. Wij roepen iedereen dan ook op zijn eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen en de richtlijnen van de overheid serieus te nemen. Met waardering en als hart onder de riem voor alle mensen in de zorg en daarbuiten die zich momenteel hard inzetten om deze crisis het hoofd te bieden.

Opschorting activiteiten en beperken sociale contacten
Diverse evenementen en bijeenkomsten zijn daarom tot 1 juni 2020 opgeschort. Evenals wervingsactiviteiten en afspraken met externen (in binnen- en buitenland). Om de continuïteit van onze inzet te waarborgen en sociale contacten te beperken, werken wij vanuit huis en plannen we afspraken waar nodig en mogelijk op afstand in.

Waar kun je terecht met vragen?
Heeft u vragen? Wij zijn gewoon bereikbaar:

  • Nierpatiënten met vragen over hun persoonlijke situatie en het coronavirus adviseren wij contact op te nemen met hun behandelend arts of eigen huisarts.
  • Actuele informatie voor nierpatiënten en getransplanteerden over het coronavirus is te vinden op de site van Nierpatienten Vereniging Nederland (NVN) onder nieuws. En op nieren.nl/coronavirus.
  • Voor vragen over nieren en nierziekten kun je terecht op nieren.nl of contact opnemen met de infolijn van de Nierstichting. Deze is maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 tot 16:30 uur en woensdag van 8.30 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0800 388 0000 (gratis) en bereikbaar via e-mail: infonierziekten@nierstichting.nl.
  • Voor specifieke vragen over (doorgang van) activiteiten, afspraken of bijeenkomsten kun je contact opnemen met je vaste aanspreekpunt bij de Nierstichting en/of NVN.
  • Bij overige vragen is de Nierstichting zoals gebruikelijk bereikbaar via het algemene telefoonnummer 035 697 8000 tussen van 9:00 tot 17:00 uur en via e-mail: info@nierstichting.nl.


Zie voor de meest actuele informatie en maatregelen rondom het coronavirus de sites van de Rijksoverheid en het RIVM.
Wij wensen iedereen veel sterkte in deze onzekere tijd.