Restaurantgids Gault&Millau omarmt de Nierstichting Restaurant Driedaagse

In aanwezigheid van de top van de Nederlandse gastronomie is afgelopen maandag de Gault&Millau gids 2020 uitgereikt. De Nierstichting Restaurant Driedaagse is daarin dit jaar uitgebreid meegenomen. Maar liefst 54 restaurants staan herkenbaar vermeld met het Driedaagse icoontje in deze prestigieuze gids.

Managing Director Gault & Millau Godfried van der Lugt: “De gastronomie is de ultieme omgeving om te ontdekken en te proeven dat met een zoutbewust beleid de mooiste gerechten kunnen worden bereid. Gault&Millau is supporter van de Nierstichting Restaurant Driedaagse en roept zoveel mogelijk restaurateurs en chefs op zich hierbij aan te sluiten.“

Culinaire top
De gids publiceert ieder jaar een door hun gemaakte  selectie van wat culinair Nederland te bieden heeft. Restaurants die in de Gault&Millau gids staan vermeld met het Driedaagse icoontje hebben reeds aangegeven mee te doen aan de Nierstichting Restaurant Driedaagse 2020 (van 23-29 maart)  en/of hebben in 2019  meegedaan. De ambassadeurs van de Driedaagse; SVH Meesterkok Menno Post (Olivijn), SVH Meesterkok Wilco Berends (De Nederlanden), chef-kok Ferry van Houten (Het Bosch @ the Waterfront), Patron-cuisinier Marko Karelse (Villa la Ruche) en chef-kok Tim Golsteijn (restaurant Bougainville) scoren “veel punten volgens de gids” en staan hoog genomineerd. Net als vele andere deelnemende restaurants.  

Minder zout, meer smaak, meer plezier!
Voor meer informatie over de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Hier kun je zien welke restaurants inmiddels online staan. Er hebben zich al bijna 100 restaurants aangemeld en velen zullen nog volgen.

De Nierstichting Restaurant Driedaagse wordt naast de Gault&Millau o.a. omarmt door JRE, Eurotoques, Lekker, maar ook  KHN, Vitam, Scelta Mushrooms, Koppert Cress, Tromp & Rueb.