Kijk zondag 15 december De Nalatenschap

Kijk aanstaande zondag 15 december om 12.30 uur op SBS6 naar het tv-programma De Nalatenschap. In deze aflevering vertellen Bram, zijn vrouw Ingeborg en familieleden over Floor. Hoe zij binnen het gezin voortleeft . En wat haar overlijden, ondanks alle verdriet heeft gebracht.

Als Brams vrouw Ingeborg 33 weken zwanger is, blijkt bij een controle dat de nieren van de baby twee keer zo groot zijn als normaal. En er niet zoveel vruchtwater is. Dat zijn geen goede tekenen. De gynaecoloog denkt aan polycysteuze nieren. Een aandoening waarbij veel holtes in de nieren ontstaan. Als Floor wordt geboren blijkt ze een nierfunctie te hebben van 25 procent en ligt ze de eerste maanden van haar leven in het ziekenhuis. Floor overlijdt als ze net drie jaar oud is.

Nierziekten genezen
De Nierstichting zet samen met toponderzoekers alles op alles om nierziekten te genezen. Meer informatie over nalaten

De Nalatenschap: zondag 15 december om 12.30 uur SBS6
Herhaling op zaterdag 21 december om 16.30 uur