Kerstmannen rennen voor nierpatiënten

Verkleed als kerstman loopt jong en oud ook dit jaar weer mee met de Rotary Santa Run. Een fun run van 3 kilometer voor de hele familie georganiseerd door lokale Rotary’s. Met hun deelname dragen in verschillende gemeenten ‘kerstmannen’ op 7, 14, 15, 20 21 en 22 december bij aan de verdere realisatie van de draagbare kunstnier. Een initiatief van de Nierstichting.

Paul van Rooijen, voorzitter Stichting Rotary Santa Run: “Vorig jaar werd voor de Nierstichting een bedrag van ruim 30.000 euro opgehaald. Tijdens de donkere dagen van het jaar lopen nu ook weer duizenden kerstmannen om het leven van nierpatiënten te verbeteren."

De Rotary Santa Runs  in de gemeenten Geertruidenberg (7 december), Houten, Doorn, Hillegom, Bennekom, Naarden-Bussum en Wijk bij Duurstede (14 december), Hilversum (15 december), Leiden (20 december), Gorinchem, Nieuwkoop en Joure (21 december) en Den Helder (22 december) worden dit jaar speciaal voor de Nierstichting gelopen. De run is voor iedereen toegankelijk en het inschrijfgeld is inclusief kerstmannenpak.

Lopen voor meer vrijheid voor nierpatiënten
Door mee te doen met de Rotary Santa Run dragen deelnemers bij aan verdere realisatie van de draagbare kunstnier: een grote verandering in het leven van nierpatiënten. Nierpatiënten die moeten dialyseren zijn nu meestal gebonden aan het ziekenhuis, waar zij minimaal drie keer per week urenlang vast zitten aan een groot dialyse apparaat, te wachten tot hun bloed gespoeld is. De Nierstichting ontwikkelt de draagbare kunstnier. Een kleinere, lichtere en gebruiksvriendelijke versie van het bestaande hemodialyse-apparaat. Dankzij de draagbare kunstnier zijn nierpatiënten straks niet meer gebonden aan het ziekenhuis. Ze kunnen dan thuis of elders dialyseren, wanneer hen dit uitkomt. Zo krijgen nierpatiënten meer vrijheid om gewoon te kunnen leven.

Stichting Rotary Santa Run
Met de Rotary Santa Run steunt de Rotary al sinds 2008 goede doelen. Naast lokale doelen worden ook landelijke doelen gesteund, zoals de Nierstichting. Meer informatie over de Rotary Santa Run en inschrijving: www.rotarysantarun.nl