NierstichtingChallenge 2020: 33 aanvragen ingediend

De NierstichtingChallenge 2020 is gesloten. Na een aantal drukke dagen voor de sluiting van de NierstichtingChallenge zijn er maar liefst 33 mooie aanvragen ingediend.

De NierstichtingChallenge 2020 stond ook dit jaar weer open voor ideeën van zorgprofessionals om de zorg voor patiënten met nierfalen te verbeteren. Het thema van deze Challenge was ‘Zorg dichtbij de patiënt’.  In totaal zetten 33 zorgprofessionals, waaronder diëtisten, nefrologen, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers uit het hele land hun ideeën vanuit hun praktijkervaring op papier. De ingediende ideeën gaan onder meer over het bevorderen van zelfmanagement, het ondersteunen van de patiënt en zijn naaste in de thuissituatie, als ook over leefstijl en informatievoorziening.

Een adviescommissie bestaande uit vertegenwoordigers van patiënten en zorgprofessionals beoordeelt nu of de ideeën relevant en vernieuwend zijn. Op basis van dit advies wordt een besluit genomen over de toekenning. In januari wordt bekendgemaakt welke projecten kunnen rekenen op subsidie en begeleiding bij het opzetten van hun project.

Uit de NierstichtingChallenge 2018 zijn veel mooie resultaten gekomen. Zo is onlangs een animatiefilmpje over de invloed van bewegen op de nieren gepubliceerd voor laaggeletterden en/of niet goed Nederlandssprekende nierpatiënten. Zie hier het resultaat.

Meer lezen over de eerdere projecten van de Challenge >