Reizen Nierstichting: van zelf aanbieden naar beter ondersteunen

De Nierstichting gaat het reisprogramma vanaf 2020 anders inrichten. Sinds de jaren zeventig organiseert de Nierstichting reizen in binnen- en buitenland voor nierpatiƫnten en hun eventuele partner. We hebben hiermee duizenden mensen een fijne tijd kunnen bezorgen. De afgelopen jaren zien we echter een sterk dalende interesse van nierpatiƫnten in deze reizen.

Dat komt onder andere door een steeds groter aanbod van andere partijen die ook reizen voor nierpatiënten organiseren. Verder zien we dat patiënten behoefte hebben aan ander aanbod, waarbij ze meer zelf aan het roer staan van hun vakantie. Er is in toenemende mate ook behoefte aan goede informatie. Niet alleen over de reis zelf maar vooral over medische aspecten, (medische) begeleiding bij de voorbereiding en het met elkaar delen van ervaringen.

Van aanbieden naar ondersteunen
Daarom hebben wij na een uitvoerige evaluatie besloten om het reisprogramma anders in te richten. Het van A tot Z organiseren van reizen past niet (meer) bij onze rol en ook niet bij de veranderde wensen van nierpatiënten. In de nieuwe aanpak willen we méér nierpatiënten ondersteunen bij het organiseren van een vakantie. De Nierstichting onderzoekt nu hoe we nierpatiënten beter kunnen informeren over de vakantieopties die er zijn. Daarnaast verkennen we welke mogelijkheden er zijn om voor nierpatiënten te bemiddelen en ze te ontzorgen bij de voorbereiding van hun vakantie.