Herhaling Tour de Celeb

Donderdag 2 augustus om 11.15 u op NPO 2 zendt MAX de herhaling van de TV special Tour de Celeb uit. In het programma fietsen Erik Dijkstra, Anna Yilmaz, Remco Veldhuis en Nicole Buch één van de zwaarste bergetappes van de Tour de France. Om donateurs te werven voor de Nierstichting en de draagbare kunstnier zo snel mogelijk voor nierpatiënten te realiseren.

Vorige week donderdag was het programma te zien op NPO 1. Met een gemiddelde van 400.000 kijkers en op piekmomenten zelfs 600.000 kijkers is het programma goed bekeken. Een paar reacties van kijkers: Marian Duijzer-Alrichs: ‘Met tranen gekeken! Wat een bikkels en dan niet alleen de BN’ers die gefietst hebben, zijn na het zien van de uitzending gelijk donateurs geworden.’ Lydia Zwierzanskie: ‘Geweldig, vind het fantastisch dat deze 4 bekende mensen dit doen om aandacht te vragen voor mensen die al zo lang aan het dialyseren zijn!’

Draagbare kunstnier
Mentaal worden de deelnemers bijgestaan door vier nierpatiënten. In het programma zien we de impact van dialyse op het leven van nierpatiënten. De aangrijpende verhalen van Moniek, Marie-Ceciel, Patrick en Jasper laten zien hoe belangrijk de ontwikkeling van de draagbare kunstnier is, voor duizenden mensen die veroordeeld zijn tot dialyse. De Nierstichting wil dat nierpatiënten hun vrijheid terug krijgen om een zo’n gewoon mogelijk leven te kunnen leiden, en ontwikkelt de draagbare kunstnier. Een kleinere, lichtere en gebruiksvriendelijke versie van het bestaande hemodialyse-apparaat, gemakkelijk mee te nemen in een koffer. Hierdoor zijn nierpatiënten straks niet meer gebonden aan het ziekenhuis, en kunnen ze dialyseren wáár en wanneer hen dit uitkomt. Help je mee om de draagbare kunstnier voor nierpatiënten mogelijk te maken? Je kunt nog steeds doneren!

De uitzending gemist vorige week donderdag? Kijk dan donderdag 2 augustus om 11.15 u op NPO 2 naar Tour de Celeb.