Vier BN’ers in actie voor nierpatiënten in Tour de Celeb bij MAX

Op donderdag 25 juli, om 20.30 uur op NPO 1 zendt MAX de special Tour de Celeb uit. In het programma fietsen vier bekende Nederlanders één van de zwaarste bergetappes van de Tour de France. Erik Dijkstra, Anna Yilmaz, Remco Veldhuis en Nicole Buch stappen op de fiets om donateurs te werven voor de Nierstichting en de draagbare kunstnier zo snel mogelijk te realiseren voor nierpatiënten.

De vier deelnemers staat een officiële Tour de France-etappe met drie ongekend steile beklimmingen te wachten. Ze hebben tien weken de tijd om keihard te trainen voor de grootste sportieve uitdaging van hun leven: een bergetappe van maar liefst 135 kilometer lang en met een totale klim van in totaal 4563 meter! ”Dit is de zwaarste etappe waar de organisatie van de Tour de France van hoopt dat de Tour in beslist wordt”, aldus journalist Erik Dijkstra, één van de deelnemers van Tour de Celeb. Ook Heel Holland Bakt-winnares Anna Yilmaz, cabaretier Remco Veldhuis en presentatrice Nicole Buch gaan deze immense uitdaging aan.

In slechts tien weken worden de deelnemers klaargestoomd en professioneel begeleid door coach Leontien van Moorsel en topsportarts Guido Vroemen. De vier deelnemers zullen alles geven en elke dag hun grenzen moeten verleggen.

Samen strijden
Mentaal zullen de deelnemers elk worden bijgestaan door een nierpatiënt. Ook zij weten alles van strijden, van vallen én weer opstaan. Tijdens de loodzware weg naar de finish van de etappe, zullen patiënten Moniek (32), Jasper (27), Patrick (38) en Marie-Ceciel (54) de fietsers blijven motiveren. 

Kijk Tour de Celeb 
Kijk de eénmalige special Tour de Celeb op donderdag 25 juli om 20.30 uur op NPO 1.