Nieuw record van handwerkgroep Gorredijk

De Friese handwerkgroep Gorredijk heeft inmiddels voor meer dan 200.000 euro bij elkaar gehandwerkt voor de Nierstichting. Het is de dames gelukt om op de jaarlijkse bijeenkomst een cheque van 10.000 euro te overhandigen.

De 91-jarige Ruurdtje de Vries-van Dijk is al 41 jaar de drijvende kracht achter de werkgroep Gorredijk van de Nierstichting die bestaat uit vijftig dames. De dames van de werkgroep Gorredijk brengen het geld binnen met handwerken. Sokken en truien, sjaals en ander handwerk, alles voor het goede doel.
Dit jaar was Wouter Langeveld, plaatsvervangend directeur van de Nierstichting, aanwezig om de jaarlijkse cheque van 10.000 euro in ontvangst te nemen. Wouter zette Ruurdtje gisterenavond in het zonnetje om haar te bedanken voor haar inspirerende en onvermoeibare inzet in al die jaren voor een beter leven voor nierpatiënten.