De Nierstichting maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruikersvriendelijker te maken, voor analyse doeleinden en om onze campagnes op bezoekers af te stemmen. Meer hierover in ons privacy statement. Door op ‘Cookies accepteren’ te klikken of door verder gebruik te maken van de website stem je in met de plaatsing van cookies. Je kunt de cookies ook weigeren, helaas kunnen we dan niet garanderen dat de website goed blijft werken.
Cookies accepteren
  • Home
  • Menu
  • Inhoud
  • Help mee
  • Doneer
Nieuws

Dag tegen zout

1 mei 2019

Steeds meer mensen eten zoutbewust. Dat helpt om je nieren gezond te houden. Minder zout kan makkelijk als je meer kruiden en specerijen gebruikt. Daarom lanceert de Nierstichting de campagne ‘Dag tegen Zout’. De campagne helpt mensen patronen te doorbreken.

Het doel van de campagne is mensen tools te geven om makkelijker de gezonde keuze te maken. Volgens Nierstichting directeur Tom Oostrom is dit hard nodig: “Bijna 85% van de Nederlanders gebruikt meer zout dan de aanbevolen maximum hoeveelheid van 6 gram per dag. Slechts 20% is zich hier van bewust. Dit komt onder meer doordat zout is verwerkt in veel alledaagse producten zoals kant-en-klaar maaltijden, soepen, sauzen, pakjes en zakjes en chips.”

Gezonde nieren voor iedereen 
De Nierstichting wenst gezonde nieren voor iedereen. Want gezonde nieren zijn van levensbelang. Als Nederlanders hun gemiddelde zoutconsumptie verlagen van 9 naar 6 gram zout per dag, kunnen we naar schatting 150.000 gevallen van nierschade voorkomen over een periode van 10 jaar.

Dag tegen zout
Nierstichting ambassadeur Rudolph van Veen: “Koken met minder zout is misschien even wennen maar je helpt er wel je gezondheid mee. Als je er voor open staat, en meer gaat experimenteren met kruiden en specerijen zul je ontdekken hoe lekker dat kan zijn! Zo strooi ik weleens uienpoeder in plaats van zout op mijn gekookt eitje. Kook ik steranijs en kardemom mee met de rijst en bak ik vlees of kip met verse tijm, rozemarijn en knoflook om extra smaak te krijgen.”  

Kijk voor tips en recepten op dagtegenzout.nl.

 

Delen
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Printen
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Contact
Bel 035 697 80 00
Op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur
Mail naar info@nierstichting.nl
Volg ons
  • Nierstichting op Facebook
  • Nierstichting op Twitter
  • Nierstichting op YouTube
  • Nierstichting op LinkedIn
  • Nierstichting op Instagram
FAQ Privacy statement Disclaimer
Sluiten
  • Home
  • Over nieren
  • Nierschade voorkomen
  • Minder zout
  • Leven met een nierziekte
  • Nierdonatie
  • Wat wij doen
  • Help mee
  • Over de Nierstichting
  • Voor professionals
  • Nieuws
  • Pers
  • Agenda
  • Voorlichtingsmaterialen
  • Contact
  • Nierstichting op Facebook
  • Nierstichting op Twitter
  • Nierstichting op YouTube
  • Nierstichting op LinkedIn
  • Nierstichting op Instagram